fb

Rent drikkevand til de nyudsatte hvalpe

Rent drikkevand og en god vandoptagelse er altafgørende for minkhvalpenes tilvækst og trivsel. Når hvalpene sættes ud, sker det ofte til et drikkevandssystem, der ikke har været i brug i længere tid. Det gælder især hvis hvalpene sættes ud på en sommerfarm, men enkelte drikkevandsstrenge og hele afsnit på hovedfarmen kan også have stået uden vand siden december. Drikkevandssystemet kan derfor indeholde både løsnede belægninger og bakterier, som de nyudsatte minkhvalpe helst skulle undgå.
03/06/2016

Det er vigtigt at rense og desinficere drikkevandssystemet inden det tages i brug om en måneds tid
Når vandet indeholder bakterier, smager det dårligt og derfor drikker minkene ikke det de skal. Dernæst kan bakterier også resultere i diarre - specielt hos de svageste og mest sarte af hvalpene. 
Det kan hurtigt udvikle sig til problemer, hvor slagsmål og blæresten er blandt de mest tydelige. Med en for lille drikkevandsoptagelse eller vand med bakterier, der fører til generel reduceret trivelighed, opdages desværre først for sent. Nemlig når hvalpene ikke har opnået den mulige størrelse – og så er det for sent.
Heldigvis er det forholdsvis nemt at rengøre og desinficere vandsystemet på farmen. 
Vi anbefaler CID 2000 som kan bruges til rengøring og desinfektion af vandsystemet, men kan også bruges til kontinuerligt desinfektion af vand. 
Produktet er udviklet til at dræbe uønskede mikroorganismer i vandet, samt til at fjerne oparbejdet ”bio-film” – altså renser det rørene for belægninger. 

Generelt anbefaler vi at drikkevandskvaliteten undersøges inden systemet tages i bruge efter vinterrengøringen og inden hvalpen udsættes.
Vi anbefaler Analyselaboratoriet i Holstebro. Ring til 9743 5611.
Så får du tilsendt Prøveudtagningsudstyr og efterfølgende lavet vandanalysen for 475 kr. ekskl. moms.

Hvis du har spørgsmål, kontakt Klaus på 91 89 65 25 eller kwj@provia.dk

Ring til os i dag for et uforpligtende møde - telefon +45 96 94 44 44

Produktkatalog
Følg os
Kontakt os
Minkfodercentraler

"Jeg bruger PROVIA´s B-vitaminblanding i foderet, for at forebygge fedtlever og for at give minkene større ædelyst. Minkenes behov for B-vitamin stiger i stressede perioder, hvorfor jeg tildeler produktet ved fravænning, efter perioder med restriktiv fodring og i den sidste del af vækstperioden. Jeg har rigtig gode erfaringer med Vitral B Mink Super, og oplever færre tilfælde af fedtlever når jeg bruger produktet."

Benny Berge, Minkavler, Nibe
Provia